Chlebíček z polenty

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
750 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.
  • 3
    V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.
  • 4
    V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.
  • 5
    Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.