Chlebíček z polenty
50 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůKukuřičná krupice T 600
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMléko plnotučné
- 150gramůMléko acidofilní
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
750 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C.
- 2Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.
- 3V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.
- 4V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.
- 5Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.