Chlebová placka s brynzou
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 10gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 120gramůSýr Brynza
- 60gramůVepřové škvarky
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přisypeme trošku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec přilijeme kvásek. Vypracujeme chlebové těsto, důkladně prohněteme a necháme v teple vykynout.
- 3Z těsta vyválíme silnější placku, posypeme brynzou, škvarky, zakapeme 1 lžící rozpuštěného sádla a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny.
- 4Hotovou placku polijeme trochou smetany, naporcujeme jako koláč a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.