Chlebová placka s brynzou

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přisypeme trošku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec přilijeme kvásek. Vypracujeme chlebové těsto, důkladně prohněteme a necháme v teple vykynout.
  • 3
    Z těsta vyválíme silnější placku, posypeme brynzou, škvarky, zakapeme 1 lžící rozpuštěného sádla a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny.
  • 4
    Hotovou placku polijeme trochou smetany, naporcujeme jako koláč a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.