Chlebová polévka s pivem

30 min.
Dánsko

Ingredience

    • 150gramůChléb celozrnný žitný
    • 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1kusCitrony
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb nalámeme na kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme pivem a stejným množstvím vody a promícháme. Necháme odpočinout min. 3 h.
  • 2
    Polévku poté vaříme na mírném ohni a za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a propasírujeme. Vrátíme do hrnce a přivedeme opět k varu.
  • 3
    Citron důkladně omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Obojí společně s cukrem přidáme do polévky a ochutíme solí.
  • 4
    Polévku rozdělíme do misek, ihned podáváme. Smetanu na polévání servírujeme v šálku zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.