Chlebová polévka s pivem
30 min.
Ingredience
- 150gramůChléb celozrnný žitný
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusCitrony
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Chléb nalámeme na kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme pivem a stejným množstvím vody a promícháme. Necháme odpočinout min. 3 h.
- 2Polévku poté vaříme na mírném ohni a za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a propasírujeme. Vrátíme do hrnce a přivedeme opět k varu.
- 3Citron důkladně omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Obojí společně s cukrem přidáme do polévky a ochutíme solí.
- 4Polévku rozdělíme do misek, ihned podáváme. Smetanu na polévání servírujeme v šálku zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.