Chlebová polévka se šlehačkou a pivem
60 min.
Ingredience
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3gramyChléb konzumní
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 3krajíceChléb konzumní
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
45 mg
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu. V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.