Chlebová polévka se šlehačkou a pivem

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 3gramyChléb konzumní
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžičkaSůl
  • Na krutony
    • 3krajíceChléb konzumní
    • 1lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
45 mg
Cukr
996 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu. V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.