Chlebová roláda

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
18 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chléb budeme péci v troubě předehřáté na 220 °C.
  • 2
    V míse promícháme obě mouky (z hladké odložíme 30 g na vál), cukr, sůl a fenykl. Do mírně zahřátého mléka rozdrobíme droždí a rozmícháme. Drožďovou směs vlijeme do sypké směsi, přidáme změklé máslo a pomocí hnětače zpracujeme hladké těsto, které se lepí. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 40 minut.
  • 3
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a dalších asi 10 minut zpracováváme. Poté z těsta utvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 60 minut kynout.
  • 4
    V mezičase rozpůlíme a očistíme papriky, dáme do trouby a pečeme při 210 °C, až se začnou tvořit puchýřky. Upečené papriky necháme vychladnout, sloupneme slupku a papriky nakrájíme na tenčí proužky. Naložená rajčata necháme okapat z oleje a nasekáme na drobno. Malou červenou cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Parmazán nastrouháme.
  • 5
    Vykynuté těsto na vále prohněteme a rozválíme na placku, aby se po zavinutí vešla do formy. Placku poklademe rajčaty, paprikami a cibulí a posypeme parmazánem. Okraje placky necháme volné, aby směs při zavinování nevypadávala. Placku zavineme, konce přitiskneme a založíme pod roládu. Hotovou roládu vložíme do vymazané formy spojem dolů, přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut dokynout.
  • 6
    Vykynutý chléb ostrým nožem po povrchu souběžně šikmo nařízneme, potřeme olivovým olejem a dáme péci do předehřáté trouby. Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalších asi 25 minut. Upečený chléb na poklep zní dutě.
  • 7
    Chléb necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.