Chlebové bochánky s kandovaným ovocem
45 min.
Ingredience
- 450gramůMouka chlebová
- 10gramůDroždí sušené
- 60gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 80gramůKandované ovoce
- 80gramůMed včelí
- 100gramůMáslo arašídové
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.
- 2Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.