Chlebové bochánky s kandovaným ovocem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.
  • 2
    Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.