Chlebové bochánky s parmazánem
70 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 75gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
845 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, nastrouhaný Parmezán a pepř, vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.
- 4Rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme z nich koule, ty vložíme do olejem lehce vymazaného pekáče, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů, dokud bochánky nemají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.