Chlebové dalamánky Ládi Hrušky

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5krajícůChléb konzumní
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 32gramůDroždí
    • 10gramůSůl
    • 5gramůKmín drcený
    • 2gramyCukr krupice
    • 10gramůSůl hrubozrnná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
345 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krajíce staršího tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky a necháme minimálně půl hodiny rozmočit v teplé vodě. Přebytečnou vodu poté slijeme a chléb rozmixujeme. Do rozmixovaného chleba přidáme rozdrobené droždí, na špičku nože cukru, sůl a hladkou mouku. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě ještě asi hodinu vykynout.
  • 2
    Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme bochánky, z kterých ještě dotvoříme podlouhlé dalamánky. Dalamánky položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté každý dalamánek potřeme vodou, nožem na každém uděláme několik šikmých řezů a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
  • 3
    Pečeme při 180 °C asi 30 - 40 minut do zčervenání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.