Chlebové dalamánky Ládi Hrušky
55 min.
Ingredience
- 5krajícůChléb konzumní
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 32gramůDroždí
- 10gramůSůl
- 5gramůKmín drcený
- 2gramyCukr krupice
- 10gramůSůl hrubozrnná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
345 mg
Postup přípravy
- 1Krajíce staršího tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky a necháme minimálně půl hodiny rozmočit v teplé vodě. Přebytečnou vodu poté slijeme a chléb rozmixujeme. Do rozmixovaného chleba přidáme rozdrobené droždí, na špičku nože cukru, sůl a hladkou mouku. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě ještě asi hodinu vykynout.
- 2Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme bochánky, z kterých ještě dotvoříme podlouhlé dalamánky. Dalamánky položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté každý dalamánek potřeme vodou, nožem na každém uděláme několik šikmých řezů a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
- 3Pečeme při 180 °C asi 30 - 40 minut do zčervenání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.