Chlebové placky – italské focaccias
36 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaSůl mořská
- 20gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
511 mg
Postup přípravy
- 1Kvalitní výběrovou hladkou mouku (00) dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičky soli. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vše vlažnou vodou. Když nám kvasnice vzejdou, postupně k nim přimícháme mouku a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě.
- 2Když je těsto vykynuté (má minimálně dvojnásobný objem), vyklopíme ho na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4–6 dílů. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Placky posypeme solí, kmínem, pokapeme je olivovým olejem a prsty přísady vtlačíme do těsta.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 12–16 minut dozlatova.
- 4Chlebové placky – focaccias – podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.