Chlebové pletýnky

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme teplým mlékem. Necháme na teplé místě vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, přilijeme kvásek a vymícháme těsto. Důkladně ho prohněteme a necháme vykynout.
  • 3
    Z těsta vyválíme slabé válečky a vždy ze 3 upleteme pletýnku, posypeme kmínem, vyskládáme na vymaštěný plech a dáme péct. Pečeme asi 25 minut dozlatova.
  • 4
    Pletýnky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.