Chlebové pletýnky
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 10gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 20gramůTuk
- 25gramůKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme teplým mlékem. Necháme na teplé místě vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, přilijeme kvásek a vymícháme těsto. Důkladně ho prohněteme a necháme vykynout.
- 3Z těsta vyválíme slabé válečky a vždy ze 3 upleteme pletýnku, posypeme kmínem, vyskládáme na vymaštěný plech a dáme péct. Pečeme asi 25 minut dozlatova.
- 4Pletýnky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.