Chlebové uzlíky

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
36 mg
Cukr
486 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a přidáme lžičku cukru. Pak přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dvě části o obdélnících cca velikosti 20 x 15 cm. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Každý obdélník rozdělíme na 15 částí, každou rozpůlíme napůl. Z každého proužku uvážeme uzlík a dáme na pomoučený plech. Nakonec pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Pečeme cca 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.