Chlebový cop s ořechovou náplní

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekanové ořechy nasekáme najemno.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme jedno vejce, zakysanou smetanu, máslo, 5 lžic javorového sirupu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před ukončení cyklu "hnětení" přisypeme do těsta větší část - 100 gramů - nasekaných ořechů. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
  • 5
    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a vyválíme z nich asi 30 cm dlouhé válečky. Všechny tři pak na jednom konci spojíme a upleteme z nich cop, který dáme na olejem mírně potřený plech spojem dolů, zavineme do podoby šneka, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutý cop pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký ho potřeme zbylým javorovým sirupem, posypeme nasekanými ořechy a necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.