Chlebový nákyp s jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.
  • 2
    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.
  • 4
    Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.