Chlebový nákyp s jablky
50 min.
Ingredience
- 250gramůChléb toastový
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 6kusůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.
- 2Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 3V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.
- 4Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.