Chlebový nákyp s ovocem
25 min.
Ingredience
- 2lžičkySkořice mletá
- 300gramůOstružiny
- 300gramůJablka
- 300gramůHrušky
- 150gramůCukr třtinový
- 225gramůChléb pšeničný (bílý)
- 7lžicVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme cukr, skořici, nakrájená jablka, ostružiny, hrušky a 7 lžic vody. Vše přivedeme za stálého míchání k varu, zmírníme plamen a vaříme 7 minut.
- 2Zapékací mísu vyložíme chlebovými plátky tak, aby mezi nimi nebyly mezery. Ovoce přendáme lžící doprostřed chlebové misky a svrchu přikryjeme zbývajícími plátky chleba.
- 3Zakryjeme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc v lednici chladit.
- 4Nákyp vyklopíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.