Chňapal grilovaný
25 min.
Ingredience
- 1500gramůChňapal červený
- 3lžícePaprika zelená
- 2lžičkyPažitka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, podélně rozkrojíme, vyjmeme páteř a pořádně ji opláchneme a vysušíme. Smícháme nakrájenou papriku, pažitku, citronovou šťávu, olej a směsí potřeme rybu zevnitř i zvenku. Rybu položíme na alobal.
- 2Elektrický gril : Rybu položíme na rošt, gril nastavíme na střední stupeň, přiklopíme víko a grilujeme asi 20 minut.
- 3Otevřený gril na dřevěné uhlí nebo plyn : Rošt zasuneme do nejvyšší polohy, měla by ryba ležet 10 cm nad zdrojem tepla. Rybu zabalíme do alobalu a položíme na rošt, grilujeme 10 minut.
- 4Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem : Rybu položíme na rošt pro nepřímé grilování (teplo přichází ze stran), přiklopíme víko a pečeme ji 20 minut, dokud se maso nerozpadá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.