Chňapal grilovaný

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1500gramůChňapal červený
    • 3lžícePaprika zelená
    • 2lžičkyPažitka
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
17 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
126 mg
Cukr
188 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu očistíme, podélně rozkrojíme, vyjmeme páteř a pořádně ji opláchneme a vysušíme. Smícháme nakrájenou papriku, pažitku, citronovou šťávu, olej a směsí potřeme rybu zevnitř i zvenku. Rybu položíme na alobal.
  • 2
    Elektrický gril : Rybu položíme na rošt, gril nastavíme na střední stupeň, přiklopíme víko a grilujeme asi 20 minut.
  • 3
    Otevřený gril na dřevěné uhlí nebo plyn : Rošt zasuneme do nejvyšší polohy, měla by ryba ležet 10 cm nad zdrojem tepla. Rybu zabalíme do alobalu a položíme na rošt, grilujeme 10 minut.
  • 4
    Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem : Rybu položíme na rošt pro nepřímé grilování (teplo přichází ze stran), přiklopíme víko a pečeme ji 20 minut, dokud se maso nerozpadá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.