Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 60gramůZázvor mletý
- 600gramůChňapal červený
- 100mililitrůOlej olivový
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 250gramůAnanas
- 50gramůMed včelí
- 10gramůTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zázvor jemně nasekáme, cibulky i s kusem zelené části nakrájíme nahrubo, papriku na kostičky. Okapaný ananas nakrájíme na kousky.
- 2Předehřejeme gril. Filety rozložíme na plech potřený olejem a vložíme přibližně 15 cm pod gril. Grilujeme 12-15 minut, vyzkoušíme vidličkou, zda se maso rozpadá.
- 3V pánvičce rozehřejeme olej a minutu na něm osmahneme cibulky, papriku a zázvor. Přidáme ananas a med. Povaříme 3-4 minuty, zakápneme tabascem a ještě povaříme asi 1-2 minuty.
- 4Filety rozložíme na talíře a doplníme omáčkou. Podáváme s rýží nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.