Chňapal se zeleným banánem a mangem
45 min.
Ingredience
- 60mililitrůKokosová smetana
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr palmový
- 400gramůChňapal červený
- 310mililitrůMléko kokosové
- 1kusMango
- 1kusChilli paprička
- 1kusBanán zelený
- 2lžíceKari pasta žlutá
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaSůl
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci nebo kastrolu budeme vařit vodu. Osolíme, přidáme kurkumu mletou, nakrájená kolečka banánu a 10 minut necháme vařit na mírném ohni a scedíme.
- 2Do pánve WOK nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni asi 5 minut hřejeme, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Pokud by smetana začala hnědnout, zamícháme s ní. Přidáme kari pastu, promícháme a vaříme, až začne omáčka vonět. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr a asi 2 minuty vaříme, až směs ztmavne.
- 3Poté vmícháme do kari omáčky na kostky nakrájenou rybu (filety), pomalu přiléváme kokosové mléko a mícháme, dokud se vše nespojí. Přihodíme nakrájený banán, na plátky nakrájené mango, na tenké nudličky nakrájenou zelenou chilli papričku a většinu bazalkových lístků, vše mícháme a ještě asi 2 minuty vaříme.
- 4Na talíři pokrm přizdobíme zbývajícími lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.