Chodské lívance

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozmícháme žloutky a mouku, rozdrobíme do směsi droždí, přidáme špetku soli a dobře rozmícháme.
  • 2
    Těsto necháme vykynout a pak do něj lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh s trochou cukru.
  • 3
    Mezitím si připravíme jablkové pyré. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a podusíme s cukrem (lžíci cukru necháme stranou). Přidáme špetku nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Dusíme dokud se nám přebytečná voda nevydusí.
  • 4
    Na rozehřátém lívanečníku na másle upečeme po obou stranách lívance.
  • 5
    Usmažené lívance hojně potřeme jablkovým pyré a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.