Chodské lívance
40 min.
Ingredience
- jablkové pyré
- 100gramůCukr krupice
- 500gramůJablka
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 100gramůCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme žloutky a mouku, rozdrobíme do směsi droždí, přidáme špetku soli a dobře rozmícháme.
- 2Těsto necháme vykynout a pak do něj lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh s trochou cukru.
- 3Mezitím si připravíme jablkové pyré. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a podusíme s cukrem (lžíci cukru necháme stranou). Přidáme špetku nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Dusíme dokud se nám přebytečná voda nevydusí.
- 4Na rozehřátém lívanečníku na másle upečeme po obou stranách lívance.
- 5Usmažené lívance hojně potřeme jablkovým pyré a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.