Chodské špecle

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, mléko a sůl. Směs promícháme dohladka.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Jakmile se voda vaří, těsto protlačíme přes hrubý cedník. Těstoviny - špecle vaříme za občasného míchání do doby, než vyplavou na povrch (asi 2-3 minuty).
  • 3
    Vyjmeme je a vložíme do druhého hrnce se studenou vodou (2 litry), necháme namočené další 2 minuty, poté je scedíme, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Špecle podáváme jako přílohu k masu, k omáčkám nebo samostatně různě zapečené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.