Chodské špecle
15 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 1,2decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, mléko a sůl. Směs promícháme dohladka.
- 2V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Jakmile se voda vaří, těsto protlačíme přes hrubý cedník. Těstoviny - špecle vaříme za občasného míchání do doby, než vyplavou na povrch (asi 2-3 minuty).
- 3Vyjmeme je a vložíme do druhého hrnce se studenou vodou (2 litry), necháme namočené další 2 minuty, poté je scedíme, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem.
- 4Špecle podáváme jako přílohu k masu, k omáčkám nebo samostatně různě zapečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.