Chodský marcipán

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme.
  • 2
    Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné.
  • 3
    Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.