Chodský marcipán
30 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 280gramůCukr moučkový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceKaramel
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5gramAmonium
- 400gramůMouka žitná bílá
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme.
- 2Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné.
- 3Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.