Chremzel - sladké placky
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 3decilitryVíno bílé
- 60gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 100gramůMed včelí
- 6decilitrůOlej slunečnicový
- 150gramůMaces - nekvašený chléb
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
112 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
703 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Víno v kastrůlku přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. Vlijeme do misky a necháme vychladnout. Do studeného vína přisypeme rozmělněný maces, přidáme drobně nasekané ořechy a promícháme. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, z bílků vyšleháme tuhý sníh a také zlehka přimícháme do misky k ostatním surovinám. Připravenou směs nakonec podle chuti osolíme a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta rukama tvarujeme malé placky, které pečeme v pánvi na větším množství rozpáleného oleje po obou stranách. Upečené pokládáme na měkký sající papír okapat.
- 3Každou placku před podáváním polijeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.