Chremzel - sladké placky

40 min.
Polsko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
112 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
703 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno v kastrůlku přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. Vlijeme do misky a necháme vychladnout. Do studeného vína přisypeme rozmělněný maces, přidáme drobně nasekané ořechy a promícháme. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, z bílků vyšleháme tuhý sníh a také zlehka přimícháme do misky k ostatním surovinám. Připravenou směs nakonec podle chuti osolíme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta rukama tvarujeme malé placky, které pečeme v pánvi na větším množství rozpáleného oleje po obou stranách. Upečené pokládáme na měkký sající papír okapat.
  • 3
    Každou placku před podáváním polijeme medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.