Chřest bílý s holandskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 700gramůChřest bílý
- 3litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 3decilitryVývar zeleninový
- 8mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na ozdobení
- 130gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Čedar
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý očištěný chřest svážeme do jednoho svazečku, uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené a oslazené vodě do měkka. Poté scedíme a necháme okapat.
- 2Žloutky dáme do kastrůlku, přilijeme vývar a kastrůlek dáme nad horkou lázeň (připravenou ze 2 l vody). Za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí. Přilijeme citrónovou šťávu, dochutíme špetkou solí, nakonec vložíme máslo, které za stálého mícháním rozpustíme, uvaříme hustou omáčku.
- 3Na mělké talíře rozdělíme podle porcí okapaný chřest, každou porci posypeme na malé kostky rozkrájenou šunkou a zasypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec povrch přelijeme horkou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.