Chřest na grilu s pikantním dipem
25 min.
Ingredience
- DIP
- 21gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOřechy vlašské
- 30mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůOcet vinný červený
- 60gramůMed včelí
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
77 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na gril. Horní část chřestu odřízneme. Vymažeme zapékací mísu 15 ml olivovým olejem a dáme do ní chřest. Zakápneme olejem i chřest a pečeme do měkka 10-15minut.
- 2Na dip rozpustíme v hrnečku lžíci másla. Přidáme ořechy a restujeme dokud nebudou lehce nahnědlé, přibližně 2 minuty. Dáme pozor, abychom ořechy nepřipálili. Dáme stranou.
- 3Mezitím smícháme všechny zbývající přísady (včetně zbylého másla z dipu) a vložíme do mixéru. Potom přidáme opražené vlašské ořechy. Mixujeme do hladkého pyré. Pokud bychom chtěli dip řidší, přidáme lžíci nebo dvě vody, dle přání.
- 4Polijeme chřest dipem nebo dip dáme zvlášť do mističky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.