Chřest na grilu s pikantním dipem

25 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
77 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na gril. Horní část chřestu odřízneme. Vymažeme zapékací mísu 15 ml olivovým olejem a dáme do ní chřest. Zakápneme olejem i chřest a pečeme do měkka 10-15minut.
  • 2
    Na dip rozpustíme v hrnečku lžíci másla. Přidáme ořechy a restujeme dokud nebudou lehce nahnědlé, přibližně 2 minuty. Dáme pozor, abychom ořechy nepřipálili. Dáme stranou.
  • 3
    Mezitím smícháme všechny zbývající přísady (včetně zbylého másla z dipu) a vložíme do mixéru. Potom přidáme opražené vlašské ořechy. Mixujeme do hladkého pyré. Pokud bychom chtěli dip řidší, přidáme lžíci nebo dvě vody, dle přání.
  • 4
    Polijeme chřest dipem nebo dip dáme zvlášť do mističky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.