Chřest polévaný smetanovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1špetkaSůl
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vápník
105 mg
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka 3-4 minuty. Necháme okapat a vložíme na teplé talíře. Na pánvi rozmícháme lžíci vody se smetanou a kostičkami sýru Camembert a mícháme tak dlouho, než se sýr rozpustí a se smetanou spojí v omáčku. Touto omáčkou zaléváme uvařený chřest.
- 2Pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.