Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 150gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1kusŠalotka
- 30mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSalát hlávkový
- 1špetkaPepř bílý
- 40mililitrůMléko kefírové
- 0,2lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusGrapefruity
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru, a po uvaření ho necháme okapat. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na kousky, vytékající šťávu chytíme do misky. Šalotku oloupeme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Víno svaříme se šťávou z grapefruitu a směs rozmícháme se studeným máslem. Nakonec kousky grapefruitu, kefírové mléko a omáčku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Servírujeme teplé tak, že na rozložené listy hlávkového salátu urovnáme teplé kousky chřestu a ty polijeme ovocnou omáčkou a posypeme kolečky šalotky. Pokrm servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.