Chřest s jemnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1šálekVíno bílé
- 1kusCitrony
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.
- 2V hrnci ve vodní lázni rozehřejeme máslo, přilijeme víno, šťávu z 1/2 citronu, vývar a přidáme 4 žloutky. Metlou šleháme do zhoustnutí.
- 3Omáčku přelijeme přes uvařený chřest a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.