Chřest s miso zálivkou
35 min.
Ingredience
- Zálivka
- 50gramůOříšky piniové
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceSójová pasta Miso
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a propláchneme. Do hrnce nalijeme osolenou vodu a počkáme, až se začne vařit. Potom přihodíme chřest a necháme asi 2 minutky povařit. Poté ho ihned vhodíme do ledové vody a scedíme.
- 2Na menší pánvičce nasucho opražíme nasekané piniové oříšky. Restujeme asi 7 minut, dokud nezačnou vonět. Potom je přesypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Do hmoždíře dále přisypeme cukr, mirin, bílé miso a smícháme, aby vznikla hustší hmota.
- 3Chřest a dresink z misa dáme do hlubší mísy a promícháme. Servírujeme na talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.