Chřest s miso zálivkou

35 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest očistíme a propláchneme. Do hrnce nalijeme osolenou vodu a počkáme, až se začne vařit. Potom přihodíme chřest a necháme asi 2 minutky povařit. Poté ho ihned vhodíme do ledové vody a scedíme.
  • 2
    Na menší pánvičce nasucho opražíme nasekané piniové oříšky. Restujeme asi 7 minut, dokud nezačnou vonět. Potom je přesypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Do hmoždíře dále přisypeme cukr, mirin, bílé miso a smícháme, aby vznikla hustší hmota.
  • 3
    Chřest a dresink z misa dáme do hlubší mísy a promícháme. Servírujeme na talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.