Chřest s pomerančovou zálivkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 350gramůChřest bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusŠalotka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet vinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme vařit vodu. Pomeranče dobře omyjeme a ve velmi tenkých proužcích z nich oškrábeme kůru. Pomerančovou kůru vložíme do vroucí vody a zhruba minutu povaříme, vyjmeme, ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a 5 minut v ní vaříme chřest. Vodu slijeme, chřest ochladíme studenou tekoucí vodou a osušíme na vrstvě papírových utěrek. Chřest rozložíme na mísu, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
- 3Z pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme jí 5 lžic, smícháme s citronovou šťávou, šalotkou, česnekem, pomerančovou kůrou a necháme 15 minut stát v pokojové teplotě, aby se chuti prolnuly. Do směsi všleháme metlou olivový olej a ocet. Zálivkou přelijeme vychlazený chřest a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.