Chřest s pomerančovou zálivkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku dáme vařit vodu. Pomeranče dobře omyjeme a ve velmi tenkých proužcích z nich oškrábeme kůru. Pomerančovou kůru vložíme do vroucí vody a zhruba minutu povaříme, vyjmeme, ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a 5 minut v ní vaříme chřest. Vodu slijeme, chřest ochladíme studenou tekoucí vodou a osušíme na vrstvě papírových utěrek. Chřest rozložíme na mísu, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
  • 3
    Z pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme jí 5 lžic, smícháme s citronovou šťávou, šalotkou, česnekem, pomerančovou kůrou a necháme 15 minut stát v pokojové teplotě, aby se chuti prolnuly. Do směsi všleháme metlou olivový olej a ocet. Zálivkou přelijeme vychlazený chřest a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.