Chřest smažený v sýrovém obalu
40 min.
Ingredience
- 240gramůChřest sterilovaný
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest scedíme a necháme odkapat. Těstíčko, kterým chřest obalíme si připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a přidáme 50g mouky. Směs s moukou vymícháme dohladka. Do směsi přimícháme strouhaný tvrdý sýr a osolíme.
- 2Okapaný chřest obalíme nejprve ve zbylých 20g mouky a potom v připraveném těstíčku. Obalený chřest smažíme po obou stranách dozlatova na oleji. Osmažený chřest podáváme se sezónní zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.