Chřest smažený v sýrovém těstíčku
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyChřest bílý
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůKečup
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej okapat na sítě.
- 2Z nastrouhaného sýru, části mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli připravíme těstíčko.
- 3Chřest rozvážeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme jej v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Smažený chřest podáváme horký s kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.