Chřest sterilovaný ve sladkokyselém nálevu
110 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaKyselina citrónová
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut.
- 2Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme.
- 3Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
- 4Vodu smícháme se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut.
- 5Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut.
- 6Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.