Chřest sterilovaný ve sladkokyselém nálevu

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
13 g
Cukr
5 g
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut.
  • 2
    Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme.
  • 3
    Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
  • 4
    Vodu smícháme se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut.
  • 5
    Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut.
  • 6
    Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.