Chřest sterilovaný ve slaném nálevu

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
8 g
Vápník
5 mg
Železo
10 µg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut. Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme. Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
  • 2
    Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme 1 l vody smíchané se solí a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.