Chřest sterilovaný ve slaném nálevu
110 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
8 g
Vápník
5 mg
Železo
10 µg
Postup přípravy
- 1Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut. Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme. Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
- 2Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme 1 l vody smíchané se solí a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.