Chřest zapečený s vejci
60 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 50gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest, svázaný do svazečků, uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený a okapaný chřest rozložíme do zapékacích misek a polijeme polovinou rozehřátého másla, posypeme polovinou strouhaného sýra a ochutíme solí a pepřem. Potom chřest se sýrem zalijeme rozšlehanými celými vejci a posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, posolíme a popepříme a zalijeme druhou polovinou rozehřátého másla. Po té dáme misky zapéct na 10 minut, než ztuhnou vejce. Podáváme horké s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.