Chřestová omáčka
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 10gramůCukr krupice
- 250gramůVíno bílé
- 1kusCitrony
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůZázvor celý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 30mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
48 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do vína přidáme trochu soli a cukru, chřest v něm uvaříme do měkka. 3 lžíce vývaru odebereme, zbývající až na malé množství slijeme a ve zbytku tekutiny chřest jemně rozmixujeme. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu. Ze žloutků a 3 lžic vývaru ušleháme ve vodní lázni krém. Přidáme sójovou omáčku a zázvor. Tenkým pramínkem přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme rozmixovaný chřest a podle potřeby omáčku zředíme trochou vývaru. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou a kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.