Chřestová polévka s houskou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
628 mg
Cukr
541 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chřest očistíme, rozpustíme v hrnci 1 lžíci másla a chřest na másle doměkka podusíme.
  • 2
    Přilijeme vodu, osolíme, opepříme a vaříme.
  • 3
    Mezitím připravíme z 1 lžíce másla a mouky světlou jíšku a hotovou přidáme k chřestu, zamícháme a ještě pár minut povaříme.
  • 4
    Odstavíme z vařiče a za chvilku přimícháme sladkou smetanu.
  • 5
    Chřestovou polévku podáváme s houskou, kterou jsme nakrájeli na kostičky a nasucho opražili.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.