Chřestová polévka s houskou
50 min.
Ingredience
- 1kusŽemle tuková
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusChřest bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
628 mg
Cukr
541 mg
Postup přípravy
- 1Bílý chřest očistíme, rozpustíme v hrnci 1 lžíci másla a chřest na másle doměkka podusíme.
- 2Přilijeme vodu, osolíme, opepříme a vaříme.
- 3Mezitím připravíme z 1 lžíce másla a mouky světlou jíšku a hotovou přidáme k chřestu, zamícháme a ještě pár minut povaříme.
- 4Odstavíme z vařiče a za chvilku přimícháme sladkou smetanu.
- 5Chřestovou polévku podáváme s houskou, kterou jsme nakrájeli na kostičky a nasucho opražili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.