Chřestová polévka s mátou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdé stonky chřestu odlomíme v místech, kde je to možné. Měkčí části stonků pokrájíme na kousky. Hlavičky odkrojíme a dáme stranou. Do hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a osmahneme na kousky nakrájenou šalotku s bramborami a chřestem.
  • 2
    Nyní přidáme do hrnce hrášek spolu s vývarem a mátou. Pět minut vaříme a poté celý obsah hrnce přelijeme do mixéru a rozmixujeme na krém. Osolíme, opepříme a vrátíme do hrnce.
  • 3
    Pokud zbyly ještě kousky chřestu, můžeme je do polévky přidat. Polévku rozlijeme do talířů a posypeme sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.