Chřestová polévka s mátou
30 min.
Ingredience
- 200gramůChřest bílý
- 2kusyŠalotka
- 150gramůBrambory
- 150gramůHrášek
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMáta
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tvrdé stonky chřestu odlomíme v místech, kde je to možné. Měkčí části stonků pokrájíme na kousky. Hlavičky odkrojíme a dáme stranou. Do hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a osmahneme na kousky nakrájenou šalotku s bramborami a chřestem.
- 2Nyní přidáme do hrnce hrášek spolu s vývarem a mátou. Pět minut vaříme a poté celý obsah hrnce přelijeme do mixéru a rozmixujeme na krém. Osolíme, opepříme a vrátíme do hrnce.
- 3Pokud zbyly ještě kousky chřestu, můžeme je do polévky přidat. Polévku rozlijeme do talířů a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.