Chřestová polévka se smetanou
37 min.
Ingredience
- 400gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 15 minut.
- 2Zbylé máslo rozpustíme v jiném hrnci, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit, až zezlátne. Chřest vyndáme z vývaru, jíšku zředíme chřestovým a kuřecím vývarem.
- 3Polévku vaříme asi 10 minut, pak do ní vmícháme smetanu a chřestové hlavičky. Zbylý chřest můžeme upotřebit v jiném pokrmu. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.