Chřestová polévka se smetanou

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 15 minut.
  • 2
    Zbylé máslo rozpustíme v jiném hrnci, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit, až zezlátne. Chřest vyndáme z vývaru, jíšku zředíme chřestovým a kuřecím vývarem.
  • 3
    Polévku vaříme asi 10 minut, pak do ní vmícháme smetanu a chřestové hlavičky. Zbylý chřest můžeme upotřebit v jiném pokrmu. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.