Chřestový salát s houbami
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 400gramůChřest zelený
- 100gramůUcho Jidášovo
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 4kusyJablka
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 1kusPórek
- Na zálivku
- 4lžíceVíno červené
- 4lžičkyCukr krupice
- 4lžičkyŠťáva citrónová
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vroucí vodě uvaříme chřest a nakrájíme ho na špalíčky, necháme vychladnout a okapat. Pórek očistíme, spaříme a nakrájíme na kousky.
- 2Sušené houby necháme ve vodě nabobtnat a potom je nakrájíme na kousky. Sterilované žampiony nakrájíme na nudličky. Tvrdé nožky hub odkrojíme. Jablka nakrájíme na malé kousky.
- 3Kousky chřestu, pórku a jablek smícháme s citrónovou šťávou. Potom přimícháme kousky nabobtnalých hub a kousky sterilovaných žampiónů. Vše zalijeme připravenou zálivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin.
- 4Salát necháme v lednici pár hodin uležet a vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.