Chřestový salát s kozím sýrem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
29 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
165 mg
Cukr
137 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, necháme ji svařit, dáme do ní chřest a blanšírujeme 2 minuty. Chřest vyjmeme, necháme okapat na utěrce a poté vložíme na pánev s rozpáleným máslem a spolu s nakrájenými švestkami restujeme z každé strany další 3 minuty.
  • 2
    Sýr nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme ho olejem a dáme péct do horké trouby na 5 minut. Plech vytáhneme z trouby, ještě horký sýr posypeme oreganem a zatím ho necháme na plechu v teple.
  • 3
    Na talíře naaranžujeme ještě teplá kolečka kozího sýru, chřest se švestkami, přidáme půlku citronu, ozdobíme natrhanými kousky voňavé máty, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.