Chřestový salát s kozím sýrem
35 min.
Ingredience
- 70gramůŠvestky sušené vypeckované
- 2litryVoda pitná
- 200gramůChřest zelený
- 200gramůSýr kozí
- 10gramůOregano sušené
- 30gramůMáta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5kusCitrony
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
29 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
165 mg
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, necháme ji svařit, dáme do ní chřest a blanšírujeme 2 minuty. Chřest vyjmeme, necháme okapat na utěrce a poté vložíme na pánev s rozpáleným máslem a spolu s nakrájenými švestkami restujeme z každé strany další 3 minuty.
- 2Sýr nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme ho olejem a dáme péct do horké trouby na 5 minut. Plech vytáhneme z trouby, ještě horký sýr posypeme oreganem a zatím ho necháme na plechu v teple.
- 3Na talíře naaranžujeme ještě teplá kolečka kozího sýru, chřest se švestkami, přidáme půlku citronu, ozdobíme natrhanými kousky voňavé máty, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.