Chřestový salát s lososem na křenu
40 min.
Ingredience
- 300gramůChřest zelený
- 300gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet Sherry
- 5lžicOlej olivový
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 4lžíceKřen smetanový
- 4lžičkyKaviár
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 200gramůLosos uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Výhonky bílého chřestu oloupeme celé a u zeleného chřestu oloupeme výhonky jen ze spodní třetiny. Bílý
- 2chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody se lžičkou cukru a lžičkou másla. Zelený chřest přidáme do varu na posledních 5 minut. Vařený chřest zprudka ochladíme propláchnutím ve studené vodě a necháme okapat a nakrájíme ho na špalíky. Kousky chřestu dáme do misky a polijeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali ocet a špetku soli. Hlávkový salát důkladně opereme, natrháme ho na kousky do servírovací mísy a pokapeme ho citrónovou šťávou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce oleje a špetku soli. Na salát s citrónovým přelivem urovnáme závitky uzeného lososa (závitky utvoříme tak, že svineme vždy 3 plátky lososa do sebe). Závitky
- 3lososa ozdobíme křenovou smetanou, kaviárem a kousíčky kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.