Chřestový salát s lososem na křenu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Výhonky bílého chřestu oloupeme celé a u zeleného chřestu oloupeme výhonky jen ze spodní třetiny. Bílý
  • 2
    chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody se lžičkou cukru a lžičkou másla. Zelený chřest přidáme do varu na posledních 5 minut. Vařený chřest zprudka ochladíme propláchnutím ve studené vodě a necháme okapat a nakrájíme ho na špalíky. Kousky chřestu dáme do misky a polijeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali ocet a špetku soli. Hlávkový salát důkladně opereme, natrháme ho na kousky do servírovací mísy a pokapeme ho citrónovou šťávou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce oleje a špetku soli. Na salát s citrónovým přelivem urovnáme závitky uzeného lososa (závitky utvoříme tak, že svineme vždy 3 plátky lososa do sebe). Závitky
  • 3
    lososa ozdobíme křenovou smetanou, kaviárem a kousíčky kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.