Chřestový salát s těstovinami
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 250gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 30gramůChřest sterilovaný
- 1kusJablka
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 0,5kusCitrony
- zálivka
- 100mililitrůMajonéza
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceOregano sušené
- 30mililitrůChřest sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Sterilovaný chřest nakrájíme na malé kousky. Do vařených těstovin vmícháme připravenou marinádu (viz níže) a necháme půl hodiny odležet. Na závěr vmícháme do těstovin směs chřestu, plátků jablek s citronovou šťávou.
- 3Příprava marinády:
- 4Do majonézy vmícháme mléko a nálev z chřestu, dále přimícháme lžíci oregana a bílý pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.