Chudé bochánky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryMléko plnotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůOřechy vlašské
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr moučkový
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
574 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vysypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, sůl, rozklepneme celé vejce a na válu rukama vypracujeme těsto, které rozválíme a sklenicí o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, z kterých rukama vytvarujeme bochánky, které hned skládáme na máslem vymaštěný plech a pečeme je ve vyhřáté troubě přibližně 30 minut.
- 2Upečené bochánky dáváme na talíř, polijeme horkým mlékem, pomastíme roztopeným máslem, posypeme pomletými ořechy a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.