Churros
25 min.
Ingredience
- 1šálekVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 0,5kusLimetka
- 1šálekVejce slepičí
- 2kusyCukr moučkový
- 1kusMouka polohrubá
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2678 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
48 g
Sacharidy
547 g
Vláknina
8 g
Cukr
392 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku přivedeme k varu vodu se solí a cukrem. Po Odstavení z plotny přidáváme za stálého míchání mouku. Vytvoří se nám hladká kaše, do které přidáme vejce.
- 2Do hlubší pánve nalijeme cca 5 cm oleje. Přidáme limetku a necháme rozpálit. Mezitím vezmeme připravenou kaši, kterou dáme do zdobícího sáčku s větší trubičkou. Vytlačujeme proužky, které ihned vkládáme do oleje. Smažíme 4 minuty dozlatova.
- 3Po vyndání z pánve necháme churros osušit na papírovém ubrousku, potom poválíme v cukru a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 1. 2017
Churros
1 ks polohrubá mouka, 2 ks moučkový cukr - to je recept na nic 🤢