Churros a horká čokoláda
45 min.
Ingredience
- Horká čokoláda
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 200gramůČokoláda hořká
- 110gramůCukr skořicový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se zesíleným dnem dáme máslo, mouku, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, moučkový cukr, sůl a 170 ml vody. Postavíme na mírný oheň a mícháme, dokud se nevytvoří těsto. Mícháme ještě 2 - 3 minuty, až se těsto nabalí na vařečku jako koule a nebude zanechávat na dně hrnce tenkou vrstvu.
- 2Těsto přendáme do kuchyňského robotu, za chodu přidáme vejce. Nemixujeme moc dlouho, aby těsto nebylo příliš měkké. Hotové těsto přendáme do plnícího kornoutu s hubičkou ve tvaru hvězdičky o průměru 5 mm.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej na 180°C, do oleje vytlačujeme proužky těsta dlouhé 6 - 8 cm, vždy několik najednou. Jednou rukou můžeme těsto vytlačovat a druhou stříhat nůžkami. Churros smažíme asi 3 minuty, dokud nenaběhnou a nezískají zlatavou barvu. Jednou nebo dvakrát je obrátíme. Odkládáme na papírový ubrousek a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.
- 4Na čokoládu rozmícháme nejprve kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka na kašičku. Čokoládu a zbylé mléko dáme do rendlíku, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Přimícháme kašičku ze škrobu, šleháme dokud směs nezačne vřít. Odstavíme z ohně, dle chuti můžeme přisladit a ještě 1 minutu šleháme. Podáváme horké s churros.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.