Churros a horká čokoláda

45 min.
Španělsko

Ingredience

  • Horká čokoláda
    • 2lžíceMouka kukuřičná
    • 1000mililitrůMléko plnotučné
    • 200gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce se zesíleným dnem dáme máslo, mouku, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, moučkový cukr, sůl a 170 ml vody. Postavíme na mírný oheň a mícháme, dokud se nevytvoří těsto. Mícháme ještě 2 - 3 minuty, až se těsto nabalí na vařečku jako koule a nebude zanechávat na dně hrnce tenkou vrstvu.
  • 2
    Těsto přendáme do kuchyňského robotu, za chodu přidáme vejce. Nemixujeme moc dlouho, aby těsto nebylo příliš měkké. Hotové těsto přendáme do plnícího kornoutu s hubičkou ve tvaru hvězdičky o průměru 5 mm.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej na 180°C, do oleje vytlačujeme proužky těsta dlouhé 6 - 8 cm, vždy několik najednou. Jednou rukou můžeme těsto vytlačovat a druhou stříhat nůžkami. Churros smažíme asi 3 minuty, dokud nenaběhnou a nezískají zlatavou barvu. Jednou nebo dvakrát je obrátíme. Odkládáme na papírový ubrousek a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.
  • 4
    Na čokoládu rozmícháme nejprve kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka na kašičku. Čokoládu a zbylé mléko dáme do rendlíku, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Přimícháme kašičku ze škrobu, šleháme dokud směs nezačne vřít. Odstavíme z ohně, dle chuti můžeme přisladit a ještě 1 minutu šleháme. Podáváme horké s churros.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.