Chutná žampionová snídaně
27 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata Cherry
- Restovaný pórek se žampióny
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 1lžíceOlej olivový
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyPepř bílý
- Vařená vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPaprika červená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku přivedeme vodu do varu, vložíme do ní vejce a uvaříme je na polotvrdo, vaříme je podle velikosti 5-6 minut. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 4ks zralých sherry rajčátek omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
- 2Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pórek, ten vařečkou posuneme k okraji pánve a na omastek dáme nakrájené žampióny. Zprudka je z každé strany dozlatova orestujeme, zároveň mícháme a restujeme i pórek. Pánev odstavíme z plotny, žampiony osolíme, posypeme drceným kmínem a bílým pepřem.
- 3Na střed talířú rozdělíme žampióny s pórkem, dokola je obložíme pokrájenými vejci a cherry rajčátky. Vejce ochutíme solí a červenou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.