Chutná žampionová snídaně

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku přivedeme vodu do varu, vložíme do ní vejce a uvaříme je na polotvrdo, vaříme je podle velikosti 5-6 minut. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 4ks zralých sherry rajčátek omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pórek, ten vařečkou posuneme k okraji pánve a na omastek dáme nakrájené žampióny. Zprudka je z každé strany dozlatova orestujeme, zároveň mícháme a restujeme i pórek. Pánev odstavíme z plotny, žampiony osolíme, posypeme drceným kmínem a bílým pepřem.
  • 3
    Na střed talířú rozdělíme žampióny s pórkem, dokola je obložíme pokrájenými vejci a cherry rajčátky. Vejce ochutíme solí a červenou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.