Chutné sendviče se zapečenou zeleninou, sýrem a ančovičkami
19 min.

Ingredience
- Česnekové máslo
- 1špetkaSůl mořská
- 2lžíceMáslo
- 0,5stroužekČesnek
- Obložené pečivo
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusCuketa
- 4kusyRajčata
- 100gramůMozzarella
- 4kusyAnčovička - filety
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaOlej chilli
- 1,5lžičkyOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. V misce utřeme máslo s rozetřeným česnekem a špetkou soli. Křupavé housky rozkrojíme a potřeme slabě česnekovým máslem.
- 2Omytou a osušenou cuketku (velkou do 15cm), rajčata a mozzarellu pokrájíme na plátky, silné do 5mm. Omyté malé lístky bazalky posekáme nadrobno. Do pekáčku naskládáme plátky cuketky, rajčat a posypeme je bylinkami. Pokapeme je olivovým a chilli olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 5-7 minut zapéct.
- 3Housky naplníme zeleninou, plátky mozzarelly, na mozzarellu poklademe malé ančovičky (sardelky) a hned je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.