Chutney z meruněk a jablek
55 min.
Ingredience
- 500gramůMeruňky sušené
- 2kusyJablka
- 125gramůRozinky
- 450mililitrůOcet vinný
- 250gramůCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 3kusyCibule
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky můžeme několik hodin máčet ve studené vodě, pokud jsou příliš suché. Potom je nadrobno nakrájíme.
- 2Do kastrolu se silným dnem vložíme meruňky, oloupaná, nadrobno nakrájená zelená jablka, na plátky nakrájenou cibuli, rozinky, ocet, cukr, koření a sůl. Vše dusíme na mírném ohni do zhoustnutí asi 45 minut. Občas zamícháme.
- 3Ještě horké chutney plníme do čistých sklenic.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.