Chutney z meruněk a jablek

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky můžeme několik hodin máčet ve studené vodě, pokud jsou příliš suché. Potom je nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Do kastrolu se silným dnem vložíme meruňky, oloupaná, nadrobno nakrájená zelená jablka, na plátky nakrájenou cibuli, rozinky, ocet, cukr, koření a sůl. Vše dusíme na mírném ohni do zhoustnutí asi 45 minut. Občas zamícháme.
  • 3
    Ještě horké chutney plníme do čistých sklenic.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.