Cibulák
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1,5kilogramyCibule
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 150gramůŠunkový salám
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Na plechy
- Na těsto
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Plechy vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 130 °C. Mouku prosejeme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vykynout. Poté přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a sůl a dobře vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme vykynout. V mezičase najemno nakrájíme cibuli, salám nadrobno, vejce rozšleháme se smetanou, kmínem a solí. Cibuli s masem usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Vykynuté těsto rozdělíme na dva plechy, rozprostřeme rovnoměrně. Na těsto rozdělíme cibuli s masem a zalijeme rozšlehanými vejci. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.