Cibulkové muffiny
60 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formy
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka polohrubá
- Těsto
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibulka jarní
- 60gramůAnglická slanina
- 2lžíceEIDAM
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 250gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou jarní cibulku a anglickou slaninu pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr Eidam nastrouháme. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
- 2Formu na 12 kusů muffinů si vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. V pánvi si na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, pak k ní přidáme slaninu, promícháme a krátce orestujeme. Poté pánev s cibulkou a slaninou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme nastrouhaný sýr, čerstvě pomletý pepř 4 barev, hustou zakysanou smetanu, vejce a směs dobře promícháme. Poté přidáme, petrželku, cibulku se slaninou i s omastkem. Důkladně vše promícháme, až se nám vše spojí na vláčné těsto. Formičky naplníme těstem do 2/3 a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C.
- 3Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme 3-4 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, dáme do papírových košíčků a podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.