Cibulová francouzská polévka

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
986 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme tak dlouho, dokud nevznikne světlá jíška. Trvá to asi 5 minut. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme. Polévku přecedíme a cibuli necháme okapat.
  • 2
    Plátky veky naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, na každý plátek položíme trochu vařené cibule, zalijeme trochou bešamelové omáčky, zasypeme strouhaným sýrem a dáme krátce zapéct.
  • 3
    Vývar podáváme v polévkové míse zvlášť a vedle pokládáme zapečenou veku s cibulí a sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.