Cibulová francouzská polévka
35 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 250gramůVeka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůBešamel
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
986 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme tak dlouho, dokud nevznikne světlá jíška. Trvá to asi 5 minut. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme. Polévku přecedíme a cibuli necháme okapat.
- 2Plátky veky naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, na každý plátek položíme trochu vařené cibule, zalijeme trochou bešamelové omáčky, zasypeme strouhaným sýrem a dáme krátce zapéct.
- 3Vývar podáváme v polévkové míse zvlášť a vedle pokládáme zapečenou veku s cibulí a sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.